STAŇTE SE SOUČÁSTÍ ČESKÉ DELEGACE PROJEKTU BRIDGING THE SCENES NA BERLÍNSKÉM PERFORMING ARTS FESTIVALU 2023

Deadline přihlášek: 14. dubna 2023
Čas a místo konání: 30. května – 4. června 2023, Berlín
Počet podpořených dnů pobytu: 4 (3 noci)

Bridging the Scenes / Berlín, Kodaň, Sofie a Praha / zapojuje čtyři etablované festivaly do spolupráce zahrnující uměleckou výměnu, hostování delegací programových pracovníků/pracovnic a rozvoj kompetencí odborné obce. Nová síť v tomto roce organizuje 4 delegace. Jedna již proběhla v rámci festivalu Malá inventura v Praze a kromě delegace na Performing Arts Festivalu v Berlíně se budou konat i na podzim na ACT Festivalu v Sofii a Selected Works Festivalu v Kodani.

Od 30. května do 4. června 2023 se již poosmé uskuteční Performing Arts Festival v Berlíně. Pod mottem "Bodies under Tension" představí nezávislá umělecká komunita přibližně 50 inscenací z téměř všech odvětví performing arts. Více zde: https://performingarts-festival.de/en

V rámci mezinárodního projektu Bridging the Scenes mají zástupci české nezávislé divadelní scény možnost zúčastnit se tohoto festivalu, navázat kontakty a spolupráce jak s profesionály/profesionálkami, tak i zúčastněnými umělci/umělkyněmi, získat přehled o berlínské komunitě performing arts.

Účastníkům delegace hradíme a zajistíme:

Cestovní náklady Praha – Berlín - Praha
Ubytování na 3 noci
Vstupenky na 4 vybraná představení dle vlastního výběru (proplácíme zpětně)
Spolu s programem uměleckých akcí bude rovněž zajištěn networking, jakož i další doprovodné akce zaměřené na profesní rozvoj.

Kdo se může přihlásit?

Tato výzva k podávání žádostí je určena všem členům a členkám české nezávislé umělecké komunity (především divadlo, tanec, performing arts). Těšíme se na přihlášky ředitelů/ředitelek festivalů a scén, kurátorů/kurátorek, kritiků/kritiček, dramaturgů/dramaturgyň, produkčních i umělců/umělkyň.

Jak se přihlásit?

Přihlásit se můžete skrze formulář zde.

V případě dalších dotazů kontaktujte Markétu Jirouškovou: marketajirouskova@novasit.cz


Organizátoři projektu: Nová síť z.s. (Praha), Performing Arts Programm (Berlín)
Partneři projektu: ACT Festival (Sofia), Selected Works Festival (Kodaň, Aarhus)

S finanční podporou Ministerstva kultury České republiky, Národního plánu obnovy a Evropské unie