MALÁ INVENTURA JIČÍN / 17. – 20. ZÁŘÍ 2015

S L A V N O S T P O D I V N O S T I

Třetí ročník festivalu současné scénické tvorby a alternativního divadla Malá inventura JIČÍN zahájí ve čtvrtek 17. 9. BLÁZNIVÁ HOTEL SHOW v produkci týmu Valdštejnské lodžie.

Páteční večer ovládne umělec, výtvarník, hudebník a performer PETR NIKL se svým hudebně-vizuálním kabaretem BLÁZNÍČEK. Spolu s ním vystoupí houslový mág MATĚJ KOLÁŘ a bubeník MILOŠ DVOŘÁČEK.

Vyvrcholením festivalu bude sobotní představení FREAKSHOW - The Best In Towndrážďanského souboru Cie. FREAKS UND FREMDE. Loutková show vzdá poctu podivnému a úžasnému v lidské ZOO, plné kuriozit, monster a hříček přírody. Po představení vystoupí uhrančivá polsko-americká violoncellistka a zpěvačka ASHIA AND THE BISON ROUGE s osobitými šansony v teatrálním podání.

Závěr festivalu bude patřit souboru WARIOT IDEAL, který místnímu publiku představí bláznivý kabaret plný nahodilých nápadů, mini příběhů a skečů pod názvem METAMORPHÓSIS FAMFULÁRE.

Malá inventura JIČÍN je součástí cyklu festivalů nového divadla, které se každý rok konají na několika místech v České republice. První a nejrozsáhlejší inventurou nového divadla je každoročně únorová Malá inventura v Praze, následují Malá inventura Jičín a Opava.

Pořadatelem festivalu je český kulturní network Nová síť, který celoročně monitoruje situaci v regionech, poskytuje konzultace, podporuje cirkulaci, sdílení zkušeností a nápadů a vznik uměleckých rezidenčních pobytů.



Pro více informací, prosím, kontaktujte:
Petr Pola
PR festivalu Malá inventura 2015
Tel.: +420 776 841 851
Email: petrpola@novasit.cz